Сайт за Хотелиерство и Ресторантьорство
hotelierite.net

Таратора и готвача на датската кралица...

Таратора и готвача на датската кралица...
През далечната 2001 година в София отвори врати първия и за съжаление единствен до момента(23.11.16г.) хотел на Radisson SAS. Всичко се правеше по най- впечатляващия начин и разбира се за главен готвач бе привлечен не кой да е - ами бившият готвач на датската кралица Йеспер Ларсен. Креативен, иновативен и каквото още се сетите, но за съжаление не разбран от публиката в България - по това време тя още не бе на неговото ниво за да оцени по достойнство неговите произведения.
И сега ще разкажа една интересна случка с нашия датски Chef.
След като видя, че неговите ястия са трудно разбираеми и продаваеми за по-широк кръг от хора, той се съгласи да вкараме в менюто и някое и друго българско национално ястие. За целта той помоли хората от екипа си - всичките до един българи - да направят по едно ястие от Българската кухня, за да може той да ги опита и реши, какво да предложим на изисканите гости на хотела. И така - един направи "каварма", друг пълнени чушки, трети не знам какво, а Таня Правчанова, която тогава отговаряше за студена кухня направи най-естественото българско ястие - таратор.
Йеспер опита ястията и когато стигна до таратора каза: Хм...това ми харесва, ще го приложим в менюто, но ще му добавим и домати...
Е как да му обясниш че това вече не е таратор? Нали е готвач на кралицата...
Сподели
Таратора и готвача на датската кралица...
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg